De mens is steeds op zoek gegaan naar betere leefomstandigheden. Comfort betekent reeds sinds mensenheugenis, een streefdoel op zich. Uitvindingen leidden de mens steeds maar weer naar een betere toekomst, waar steeds meer werd verwezenlijkt, met steeds minder arbeid. Het wiel, waterleiding, de auto, televisie, de computer, en sinds enkele jaren ook de DOMOTICA. DOMOTICA?

In de inleiding kon u het al vinden, DOMOTICA heeft als doel een beter leven.
DOMO staat voor huis, TICA staat voor informatica-electronica. Het speelt zich dus af in huis, in onze woning. Daar waar we vertoeven met onze dierbaren.
De "informatica/electronica" verwijzing in de benaming, duidt op de mogelijheid om automatismen en regelingen te integreren.

PRAKTISCH

In de hedendaagse woning, vinden we tal van technieken terug, die ons leven veraangenamen. De computer, de telefoon, al dan niet met een telefooncentrale, de videofonie, verwarming, verlichting, automatische rolluiken, enz... Met uitzondering van enkele gadgets, werkten deze systemen tot nu allemaal autonoom, d.w.z. volledig onafhankelijk van elkaar.
DOMOTICA heeft tot doel al deze technieken met elkaar te laten communiceren. Gekoppeld aan een informaticasysteem, leidt dit tot bijna onbegrensde mogelijkheden.

     

COCOON?

Dit fenomeen vindt men de laatste jaren in de media terug en eigenlijk gaat dit een beetje samen met DOMOTICA.
Zich knus voelen in huis, een beschermend gevoel in de woning. Alles moet kunnen, niets mag onmogelijk zijn. Gebruiksvriendelijheid is een 'must'.
Kortom, na een dag werken in onze drukke maatschappij, wil de hedendaagse mens thuiskomen en zich op zijn gemak voelen! Hij heeft de drang om te genieten en verwend te worden. en dit zonder extra inspanningen, want onze samenleving en werkomgeving is al stresserend genoeg.
DOMOTICA IS HET IDEALE HULPMIDDEL!

MOGELIJKHEDEN?

Een goed voorbeeld van hoe Domotica leidt tot waarvoor het is geschapen, is het beheer van de verwarming. Of het nu electrische verwarming, of verwarming met gas of stookolie, allen zijn ze door uw Domotica te sturen. Systemen zoals DOBISS of IPBuilding, kunnen zonder moeite zorgen voor een doeltreffende en economische regeling van uw verwarming, waarbij comfort de 'rode loper' wordt.
Een ander voorbeeld van een goed Domotica-ontwerp, is het gebruik van sferen. Daarbij speelt het aantal sferen een minderwaardige rol, tegenover de mogelijkheden van de sferen.
Een sfeer kan men niet beter omschrijven als een geheel van acties, die worden bevolen door één enkel commando.
Zo kan men door één druk op de knop, tegelijkertijd de verwarming, verlichting en muziek gaan instellen in de badkamer.

     

VOORBEELDEN

Om DOMOTICA echt te begrijpen, moet u beslist een demonstratie zien. Heeft u bouw plannen, en wenst u meer te weten over domotica, dan moet u ons zeker contacteren. Wij doen de rest!